Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΚΗ TO ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ



Το κρατος των τραπεζιτων και των μεγαλοεργολαβων αποδεικνυει για μια ακομη φορα ποσο ανεξαρτητη δικαιοσυνη διαθετει. Εντελως "τυχαια και συμπτωματικα" μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω, εχουν κληθει το τελευταιο διαστημα να περασουν απο τις αιθουσες των δικαστηριων για να δικαστουν με αιολες και χαλκευμενες κατηγοριες που σχετιζονται με την παλη μας εναντια στους χαρατσοεισπρακτορες μεγαλοεργολαβους των διοδιων.

Μετα την δικη των 8, για την υποθεση του Κιατου (για δηθεν εισβολη και καψιμο χιλιων κλησεων "παραβασεων" του ΚΟΚ  για αρνηση πληρωμης διοδιων), που ειχε προσδιοριστει για τις 7 Μαϊου 2012, καλουνται παλι σε δικη στις 7 Ιανουαριου 2013, μετα απο μηνυση της εκμεταλλευτριας εταιριας του δρομου καρμανιολα Κορινθου- Πατρων.


Κατηγορια; Οτι εσπασαν την μπαρα των διοδιων και προκαλεσαν προβλημα στην ομαλη λειτουργια των διοδιων κλπ κλπ.

Με τον νομο Ρεππα δεν καταφεραν να καμψουν το κινημα μας. Με τους αορατους τροχονομους , τα προστιμα και τις κλησεις, τιποτα. Με τους Μαγκουφηδες- τραμπουκους βαλτους και βολευτες μας πεισμωσαν περισσοτερο (υποθεση τραυματισμου της συναγωνιστριας μας και υποψηφιας στην Φθιωτιδα Σουλας Γαλανη- Αυλακιωτη). Με τις διωξεις, τις συλληψεις, τις μηνυσεις, τις απειλες, τις τρομοκρατικες βιαιαες προσαγωγες, τις στημενες προβοκατσιες τυπου ΔΕΗ Καλλιθεας ( η δικη των συναγωνιστων  εχει αναβληθει για τον Σεπτεμβριο), το πεσιμο και την τρομοκρατικη συλληψη και δικη του συναγωνιστη του Κινηματος μας Δημητρη Αγγελη απο τις Αφιδνες, με τις κατασχεσεις των συνταξεων των υπερηλικων απο την Νεα οδο (υποθεση Κοροβεση) δεν λυγισαν το κινημα μας. Τωρα με το νομο του τσεκουροφορου υπουργου Βοριδη και περιμενουν οτι θα μας καμψουν το φρονημα;

Γελιουνται. Παραθετουμε το προσφατο κλητηριο θεσπισμα.


Ειναι για εμας ενα ακομη  επεισοδιο στο ανιαρο σηριαλ των διωξεων εναντια σε αυτους που αγωνιζονται για την ανατροπη του βαρβαρου αυτου συστηματος εκμεταλλευσης.

Δεν μας φοβιζουν. Μας εξοργιζουν. Ας τρεμουν οι δυναστες την οργη των εξεγερμενων!



ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ !

www.oxidiodia.gr

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Το τμημα τροχαιας Θερμοπυλων αρχισε να καλει συναγωνιστες για καταθεσεις με σκοπο να ασκησει διωξεις για διαταραξη συγκοινωνιων κλπ . Αναφερονται στο ανοιγμα διαμαρτυριας των διοδιων στην Αγια Τριαδα Μωλου Φθιωτιδας, που ειχε γινει στι 5-10-11. Δειτε το βιντεο για να θυμηθουμε την αιτια της κινητοποιησης μας. Απαιτουμε να σταματησει καθε διωξη με στημενες- εκδηκητικες κατηγοριες εναντια στους συναγωνιστες μας. Θα αναρτησουμε και τα σχετικα επισημα ντοκομεντα. Ειναι ενα ακομη επεισοδιο στο μπαραζ μηνυσεων που εχει εξαπολυθει εναντια στο Κινημα μας. Να ξερουν οτι οχι μονο δεν μας φοβιζουν αλλα μας εξοργιζουν και δυναμωνουν την θεληση μας για αγωνα εναντια στην αδικια που θεσμοθετουν σε ολα τα επιπεδα της ζωης μας.

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ- ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΔΗ- Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 82 τεύχος Α στις 10 Απριλίου 2012 :
Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός

Από το άρθρο 143:

2. Μετά το τέλος της παρ. 12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) προστίθεται παράγραφος 12Α, ως εξής:
«12Α. Απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σε αυτό σταθμών διοδίων των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και η παρεμπόδιση ή διακοπή (μερική ή ολική) της λειτουργίας των σταθμών διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτοί που παραβαίνουν με πρόθεση τη διάταξη του προηγούμενου εδαφίου τιμωρούνται με τις ποινές της παραγράφου 1 του άρθρου 292 του Ποινικού Κώδικα.»

5. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 29 του ν. 2696/1999 (Α ́ 57) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3920/2011 (Α ́ 33), αντικαθίσταται ως ακολούθως:
«Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 104 του παρόντος.»

Με τον ίδιο νόμο πέρασαν και την κατάργηση του προστίμου των 21 εκ. ευρώ της Νέα Οδός (είχε επιβληθεί επειδή δεν είχε πλήρη οικοδομική άδεια) και την κατάργηση του ελέγχου των πολεοδομιών!


Άρθρο 142 Πολεοδομικές ρυθμίσεις
1. Στο τέλος της παραγράφου 5 του άρθρου τέταρτου του ν. 3555/2007 (Α ́ 81) προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Οι εγκρίσεις μελετών εφαρμογής Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (Σ.Ε.Α.), Κέντρων Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (Κ.Δ.Α.) και Σταθμών Διοδίων (Σ.Δ.) που έγιναν πριν την έναρξη ισχύος του ν. 2300/1995 (Α ́ 69), επέχουν θέση οικοδομικής άδειας και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάσθηκαν βάσει αυτών θεωρούνται νόμιμες από κάθε άποψη εφόσον πληρούν τους όρους των αντίστοιχων εγκεκριμένων μελετών. Αποκλειστική αρμοδιότητα για τον έλεγχο νομιμότητας των κάθε φύσης κτηριακών έργων και των επ’ αυτών εργασιών και λοιπών εγκαταστάσεων που ανεγείρονται, επισκευάζονται, αξιοποιούνται, χρησιμοποιούνται ή παραχωρούνται στα πλαίσια σύμβασης παραχώρησης και την επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σχετικής με αυτά έχει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.»

ΣΕ ΔΙΚΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΪΟΥ 2012

Και νεα δικη εναντια σε μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω και σε πολιτες που διαμαρτυρηθηκαν για το δικαιωμα τους να αρνουνται την καταβολη χαρατσιου στον δρομο καρμανιολα Κορινθου- Πατρων, προκειται να διεξαχθει στις 7 Μαϊου 2012, στις 9 πμ στα δικαστηρια του Κιατου. Ειναι στα πλαισια των δεκαδεων μηνυσεων που εχουν ασκηθει εναντια σε μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω αλλα και σε πολιτες που διεκδικουν τα συνταγματικα κατοχυρωμενα δικαιωματα τους, που καταπατουνται βαναυσα απο τους μεγαλοεργολαβους και τους κρατους τους. Παρακατω δημοσιευονται σκαναρισμενα τα σχετικα με την κλητευση σε δικη στοιχεια.


Κατηγορούμενοι βρίσκονται οι μεταφορείς της Πιερίας για τα διόδια


Κατηγορούμενοι βρίσκονται οι μεταφορείς της Πιερίας. Προαναγγέλουν κινητοποιήσεις για τα διόδια.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας παίχτηκε η τελευταία, μέχρι στιγμής, πράξη της διαμάχης μεταξύ των σωματείων μεταφορέων του νομού και των υπαλλήλων της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Αυτό γιατί κλήθηκαν να καταθέσουν μετά την μηνυτήρια αναφορά και την επέμβαση του αρμόδιου Εισαγγελέα, για την τελευταία, ειρηνική όπως σημειώνουν οι ίδιοι, διαμαρτυρία τους που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2011, στο σταθμό διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Κατά την έξοδο του από το κτίριο της Α.Δ. Πιερίας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εθνικών Μεταφορέων Πιερίας Κώστας Συρανίδης ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος και εξέφρασε τον προβληματισμό του, γιατί θα πρέπει να απολογηθούν που άσκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα της συνδικαλιστικής τους ελευθερίας...

Υπενθυμίζουμε ότι...

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το παρον ιστολογιο δημιουργηθηκε για να πληροφορησει, ενημερωσει και οργανωσει τον αγωνα για την υπερασπιση των αγωνιστων του Κινηματος Δεν Πληρωνω  και ολων των πολιτων που αγωνιζονται για ελευθερα κοινωνικα αγαθα.

Εχει ξεκινησει μια βιομηχανια διωξεων εκ μερους των εταιριων εκμεταλλευσης των δημοσιων εθνικων μας δρομων, σε αγαστη συνεργασια με το κρατος, την αστυνομια και την τροχαια.

Οι διωξεις αυτες εχουν εκφοβιστικο και τρομοκρατικο χαρακτηρα και προσπαθουν να καμψουν το φρονημα οσων αγωνιζονται για πραγματα αυτονοητα και κατοχυρωμενα συνταγματικα δικαιωματα.

Ενα γαϊτανακι διωξεων εχει στηθει εδω και καιρο εναντια σε μελη του Κινηματος Δεν Πληρωνω αλλα και σε κατοικους, ακομη και εναντια σε ολοκληρους επαγγελματικους κλαδους που αγωνιζονται για ελευθερους και ασφαλεις δρομους καθως και ελευθερα κοινωνικα αγαθα (υγεια, παιδεια, ρευμα, νερο κλπ).

Αναγκαια προϋποθεση για να αποκρουστουν αυτες οι, φρονηματικου χαρακτηρα, διωξεις ειναι η αναπτυξη ενος κινηματος αλληλεγγυης. Η διωξη σε εναν ειναι διωξη εναντια σε ολους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ