Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Όλοι στις δίκες του Κινήματος Δεν Πληρώνω και των απεργών Χαλυβουργών την Παρασκευή 15-11-13, 9πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων.

Όλοι στις δίκες του Κινήματος Δεν Πληρώνω και των απεργών Χαλυβουργών την Παρασκευή 15-11-13, 9πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων.
 
Τη Παρασκευή, 15-11-13, γίνεται μία καθόλου τυχαία συνάντηση. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω και οι ηρωικοί απεργοί χαλυβουργοί συναντώνται για μία ακόμη φορά, όχι στη Χαλυβουργία, στα διόδια ή σε κάποια διαδήλωση, αλλά στα δικαστήρια Ευελπίδων. 
 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω περνάει για μία ακόμη φορά το κατώφλι της Ευελπίδων, όχι διωκόμενο από κάποια πολυεθνική κοινοπραξία ή από το κράτος, αλλά από το φασιστικό δεκανίκι τους.
Τη παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς που μας πέρασε, μέλη του Κινήματος Δεν Πληρώνω πραγματοποιούσαμε συνέλευση, ...με θέμα την εργατική πρωτομαγιά και τις ετοιμασίες για την διαδήλωση της επομένης ημέρας στην οποία θα συμμετείχαμε. Εν μέσω της συνέλευσης κάποιοι χρυσαυγίτες, με περίσσιο θράσος, προσπάθησαν να εισβάλλουν στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, προκειμένου να προβοκάρουν τα μέλη του και να διαλύσουν τη συνέλευση. Φυσικά, αυτή τους η προσπάθεια απέβη άκαρπη καθώς οι αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω τους εκδίωξαν από το χώρο, όπως είχαν το απόλυτο δικαίωμα και η συνέλευση συνεχίστηκε. Η θρασυδειλία των χρυσαυγιτών δεν σταμάτησε εκεί. Προέβησαν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του προέδρου του Κινήματος Δεν Πληρώνω, Βασίλη Παπαδόπουλου τα οποία εκδικάζονται την Παρασκευή, στα δικαστήρια Ευελπίδων στο κτήριο 5, 9πμ.
 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι ένα πολιτικό κόμμα με ευρεία αποδοχή και δράση και στην περιοχή του κέντρου και αυτό ενοχλεί τους εχθρούς της ελευθερίας, οι οποίοι θεωρούν την περιοχή αυτή τσιφλίκι τους. Ενοχλούνται δε περισσότερο, από εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τους λαϊκούς αγώνες και εμπεδώνουν αίσθημα ενότητας στους κόλπους της εργατικής τάξης. Οι φασίστες άλλωστε, θέλουν την εργατική τάξη διαιρεμένη, βάσει φυλετικών, εθνικών και άλλων χαρακτηριστικών, προκειμένου να παίζουν το παιχνίδι της αστικής εξουσίας. Γι’ αυτό επέλεξαν να προβοκάρουν το Κίνημα Δεν Πληρώνω την παραμονή της εργατικής πρωτομαγιάς, μίας μέρας η οποία εμπεδώνει όσο καμία άλλη αισθήματα ενότητας μεταξύ των λαών και των εργαζομένων. 
 
Σε διπλανό κτήριο, την Παρασκευή, 15-11-13, δικάζονται 24 από τους απεργούς χαλυβουργούς, κατηγορούμενοι από το κράτος, επειδή διέπραξαν το «αδίκημα» της απεργίας και της περιφρούρησής της.  
 
Σύσσωμες οι αντεργατικές δυνάμεις (κράτος, βιομήχανοι, εργοδοτικοί, απεργοσπάστες) τάσσονται απέναντι στους ηρωικούς χαλυβουργούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν με σθένος επί 9 μήνες για το αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια .
 
Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στάθηκε από την αρχή με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό των απεργών Χαλυβουργών. Ο ηρωικός αγώνας τους αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί φάρο για ολόκληρη την εργατική τάξη. Μέχρι στιγμής έχουμε εκφράσει αυτή μας την αλληλεγγύη στην πράξη, ενισχύοντας τους σε όλα τους τα δικαστήρια, όπως άλλωστε έχουν κάνει και αυτοί στα δικά μας. Την Παρασκευή θα είμαστε μαζί. Μας δικάζουν οι ίδιοι άνθρωποι με διαφορετικά προσωπεία. Από τη μία το κράτος των μεγαλοβιομηχάνων και από την άλλη τα τσιράκια τους. 
 
Στα δικαστήρια είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βροντοφωνάξουμε:
 
Εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις, δε θα σταματήσουν, αν δε τους σταματήσεις!
 
 
 
Καυτατζόγλου 8, 1ος όροφος, Πατήσια, ΤΚ 11144
τηλέφωνο: 211 0192839
e-mailepitropes2010@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου